Portugal / Madeira

Madeira

– blomstrende og gjestfri


Helt fra turismens spede barndom på 1800-tallet har Madeira vært et ettertraktet reisemål. Med sitt vennlige klima og mangfoldige natur er denne øya det perfekte feriereisemål. Besøkende til Madeira går på oppdagelse, og trives ved gleden av egne opplevelser. Noen går vandringer langs levada’er, Madeiras unike nettverk av vanningskanaler, og lar seg beruse av blomsterprakten i åssidene. Andre nyter strandliv, sol og bading. Mange unner seg spa- og velværebehandlinger, og tar med seg hjem gode minner om vinsmaking og store matopplevelser.

 

Veinettet er velutbygd, så det er lett å komme se rundt på øya, enten med leiebil eller lokalbusser. Hvert eneste lille sted har sin vin- eller helgenfestival å oppsøke, hvor religiøse opptog blandes med løssluppen feststemning med islett av folkemusikk,  lokal gastronomi og drikke. De finner i tillegg et påskudd til å feire alt som jorden og havet kaster av seg.

 

De lokale innbyggerne elsker sin øy, stoler på egne krefter, og gjennom generasjoner har tradisjonen vært å ønske turistene velkommen med avslappet åpenhet. Som riktig å understreke selvstyret fra Fastlands-Portugal er målet å opprettholde en bæredyktig turisme. Uten det ville lokal kultur og fredning av natur- og havområder lett forsvinne.

 

Kulinariske gleder


Madeira kan skryte av et fremragende kjøkken basert på førsteklasses lokale råvarer hentet fra hav, hage, skog og fjell. Det har lyktes å tilpasse det lokale kjøkken til turismens moderne smak uten å miste særpreget. Et typisk måltid består av en aperitivo før forretten, fulgt av en hovedrett av fisk eller kjøtt med diverse grønnsaker. Måltidet avrundes med kaker, is, frukt el.l.

 

Maten akkompagneres gjerne av lokale drikkevarer. Caféer og barer varter opp med fristende småretter – petiscos og merendas. Utvalget av lokalt dyrket frukt er stort, med mange eksotiske spesialiteter som pasjonsfrukt, mango, ananas, banan, grantaeple, aprikos, appelsin og sitroner.

 

Madeiras hetviner er et kapittel for seg selv, og prøvesmaking hos et av de mange vinfirmaene er obligatorisk. Druene dyrkes på utvalgte marker og håndplukkes av kyndige vinbønder. De gjennomgår en omhyggelig og langvarig foredling, og hver druetype har sin spesielle egenskap. Vinen lagres i lang tid på store ekefat eller i mindre tønner før den tappes på flaske under streng kvalitetskontroll. Den aller beste vintage-madeira lagres på fat i minst 20 år og minst to år på flaske. Det er bare å løfte på glasset og si: Saúde!

 

Levadavandring


Selve symbolet for turismen på Madeira er uten tvil levadavandringene. På denne blomsterøya inngår en slik fottur i nesten alle reiseplaner, og det finnes turer for alle; trente og utrente, unge og eldre. Systemet av rette kanaler, levadas, som man kan gå langs, og de litt brattere stiene, veredas, gir en stor variasjon av utfordringer.

 

Mange turer er lette og trygge, både i urskogen og oppe i fjellene. Det er en fantastisk naturopplevelse å vandre langs vanningskanalene. Solia tilbyr halvdagsutflukt inkludert lunsj langs Levada dos Tornos, alternativt Levada Serra do Faial, i området mellom Monte og Camacha nordøst for Funchal.

 

Det slitsomme arbeidet med å omforme Madeiras natur til kulturlandskap ved å transportere vann fra fjellene gjennom urskogen ned til åkrene, gir turistene en enestående sjanse til å utforske det ellers ulendte fjellandskapet. Overalt støter den vandreglade på såkalte levadas – vannkanaler – som bukter seg med nesten umerkelig stigning oppover åsene. Stein på stein er gjennom generasjoner stablet på hverandre i et nettverk av mer enn 2000 km lengde.

 

På terrassene langs kanalene dyrkes nytteplanter fra hele verden: Krydder, sukkerrør, druer, mais, korn, poteter, bananer og annen frukt. Det dufter sterkt fra eukalyptustrær, og blomsterprakten er overveldende med fargerike planter fra hele verden. Blomstene har sin opprinnelse i frø fra hagene rundt de britiske quintas – herregårder – som over tid spredte seg ut i naturen. Britene innføret utallige typer prydplanter fra sitt verdensomspennende kolonirike til Madeira på 1700-tallet, og disse plantene vokser i dag i vill tilstand.

 

Madeiras karrige natur- og kulturlandskap huser et utall typer mikroklimaer og skaper et unikt mangfold. Parque Natural da Madeira omfatter 2/3 av øya og rommer verdens største forekomst av laurbærskog, i dag med på UNESCOs verdensarvliste.

 

Livet i havet er rikt og unikt, med store fredete områder. Madeira har ingen farlige krypdyr, slanger eller rovdyr, så all ferdsel i utmark er trygg. Øyas fugleliv er rikt og mangfoldig, og lokker mange fuglekikkere.

 

Aktiv ferie


I tillegg til levadavandringer kan de som liker å holde seg aktive i ferien velge mellom bl.a. dykking, snorkling, windsurfing, sykling og kajakkpadling. Madeira er bortskjemt med golfbaner anlagt av verdenskjente banedesignere.

 

Solia tilbyr gunstige greenfee-pakker med gratis transport av golfbagen på flyet. De aller mest eventyrlystne kan prøve seg på guidet juvvandring i vill natur. Fossefall og rappellering inkludert!

 

Bading


Madeira kan ikke skryte av en overflod av hvite sandstrender med palmesus, men strendene holder høy standard, med rent, krystallklart vann og behagelig temperatur mellom 19 º og 25-26ºC. Ofte består strendene av rullestein, så et liggeunderlag og badesko er lurt å ha med.  Strendene i Calheta og Machico på sørkysten er anlagt med  importert sand.

 

Juvelen i kronen er den ni kilometer lange gylne sandstranden på naboøya Porto Santo, 50 km nordøst for Madeira. Hit kommer du om du velger en kombinasjonsferie med Solia.

 

Noen steder er det anlagt åpne havbad som er beskyttet av bølgebrytere, og klippebasseng med havvann og svømmebasseng er veldig vanlig.

 

Lido er Funchals hovedturistområde og har et snev av den franske riviera. Her finnes havbasseng, badebrygger og lukkede badeanlegg (mot betaling), ofte med fasiliterer som bytterom, livredder og lekeplasser.

 

 I gangavstand fra Solias Hotel Pestana Grand Ocean Resort ligger den offentlige stranden Praia Formosa med mørk lavasand.

 

Kulturelle begivenheter


Madeira har et rikt og variert tilbud av festivaler og kulturelle begivenheter, ofte tilsatt en god porsjon kulinariske opplevelser. Flere steder fremføres tradisjonell portugisisk klagesang, fado, eller brasiliansk samba og bossanova. En oppdatert kalender finnes på www.madeiratourism.com

 

Herregårdsferie


Rundt omkring på Madeira ligger tradisjonsrike herregårder, såkalte quintas. Britiske kjøpmenn og vindyrkere slo seg på 1700- og 1800-tallet ned på Madeira og bygget elegante hus med romantiske hageanlegg. Mange av disse quintas er i dag restaurert og bygd om til hotell. Solia tilbyr opphold på flere slike stilfulle herregårdshotell.

 

Full frihet med leiebil


Madeira er som skapt for utforskning. En utmerket måte å oppleve øyas mangfold på er med leiebil. Bestill gjerne leiebil samtidig som du bestiller reisen. Da kan du dra nytte av våre spesialpriser, og du er garantert en bil som er spesialtilpasset dine ønsker.

 

Utflukter på Madeira


Solia tilbyr et omfattende utfluktsprogram på Madeira, med alt fra levadavandring til Madeira-aften med musikk og god mat.

 

Se våre reisetips, og les om utfluktene på vår hjemmeside. I informasjonspermen på hotellet ditt kan du også lese om vårt aktuelle utfluktsprogram. Utfluktene bestilles hos reiselederen på stedet.

 

Premiumreise Madeira


Bli med på vår Premiumreise til Madeira for å ta øya i nærmere øyesyn. I løpet av oppholdet drar vi til fjellområdet Curral das Freiras, Nonnenes dal, den berømte botaniske hagen, og vi passerer de små sjarmerende fiskerlandsbyene. I tillegg opplever vi bylivet i hovedstaden Funchal, for å nevne noe.

 

På vår Premiumreise til Madeira bor vi ved det lekre Enotel Lido Resort & Spa, et av Solias mest populære hotell på Madeira.

 

Reiselederens tips:

 

”Madeira er en øy for alle sanser, med et behagelig klima. Her kan du gå turer og lukte, smake og ta inn masse synsinntrykk. Funchal by er full av gågater, hyggelige bydeler og butikker. Den nye havpromenaden har mange steder der man kan sitte og se utover Atlanterhavet.

 

Oppsøk gjerne de smale brosteinsgatene og la blikket vandre fra de vakre steinmønstrene til husfasadene. Gamlebyen MÅ ses! På Rua Santa Maria slåss trivelige restauranter om oppmerksomheten med dører og husfasader malt av lokale kunstnere. Lørdag formiddag er det loppemarked. Gå ikke glipp av matmarkedet med sin overflod av blomster, frukt og grønt.

 

En vandring på Madeira tar deg nær naturen. Du velger selv hvor langt du ønsker å gå – la lyst og kondisjon styre! Mellom Ribeiro Frio og Portela er det 11 km med vakker urskog med laurbærtrær og blåbærbusker. Madeira er perfekt for turer med leiebil.

 

Med Solias ”Fly & Drive” bor du på hyggelige hotell rundt på øya, og kan legge opp dagen etter eget tempo.”

 

Annika, Solia på Madeira

Sesong
Jan Feb Mar Apr
Mai Jun Jul Aug
Sep Okt Nov Des
Velg nytt reisemål
Velg

Reisemål Madeira

Funchal | Solia Funchal

Funchal er Madeiras fargerike og hyggelige hovedstad. Med Solia bor du enten sentralt i Funchal by,& ... Les mer
Caniço do Baixo

Caniço do Baixo er et naturskjønt hotell- og villaområde med en vakker havpromenade fra steinstrande ... Les mer
Porto Santo Porto Santo

Kombinasjonsferie med Porto Santo og Madeira! Porto Santo er Madeiras naboøy og ligger fem mil nord ... Les mer
Santa Cruz, Madeira, med Solia Santa Cruz

Santa Cruz er en liten og hyggelig kystby med godt bevart bebyggelse. Stemningen i byen er rolig avs ... Les mer
Ribeira Brava Ribeira Brava

Ribeira Brava ligger på den solsikre sørvestre siden av Madeira. Denne lille byen har, tross sin rel ... Les mer
Reis til Madeira med Solia Estreito de Câmara
de Lobos

Blant vingårder og med en utrolig utsikt over Atlanterhavet ligger byen Estreito de Câmara de Lobos, ... Les mer
Reis til Madeira med Solia Monte

  I fjellsiden overfor hovedstaden ligger Monte, et av Madeiras mest kjente steder, og med en ... Les mer
Reis til Madeira med Solia Santo da Serra

I Santo da Serra bor du virkelig i rolige og naturskjønne omgivelser. Den lille, pittoreske byen lig ... Les mer
Tid for 2

Tid for kjærlighetsferie? La kjærligheten blomstre med Solias romantiske pakker! Les mer
Herregårdsferie på Madeira Herregårdsferie

Nyt en unik ferie på en av Madeiras vakre quintaer - gamle herskapsboliger ombygget til hotell. Les mer
Solia Premium Premium Madeira

Hyggelig og sosialt fellesskap på Solias Premiumreiser til Madeira - fellesreiser for livsnytere! Les mer
Madeira Fly & Drive Fly & Drive

En unik mulighet til å oppleve hele Madeira, med leiebil og hoteller inkludert i prisen! Les mer
Mat & vinpakker

En ferie hvor smaksløker og magen får mye å kose seg med! Les mer

Hoteller, Madeira

Caniço do Baixo

Leiligheter Cais da Oliveira
Fra 5195 ,- BESTILL 10 km - - -
Four Views Oasis
BESTILL 10 km Funchal 50 m (Havbad)
Hotel Galosol
BESTILL 10 km Funchal -

Estreito de Câmara de Lobos

Hotel Quinta do Estreito
Fra 6695 ,- BESTILL Funchal 10 km Havbad 5 km

Funchal

Enotel Lido Resort & Spa
Fra 8695 ,- BESTILL 2.5 km Havbad 500 m
Hotel Porto Mare
BESTILL 2,5 km Havbad 700 m
Buganvília leiligheter
BESTILL 2 km Havbad 1,4 km - -
Hotel Quinta Perestrello
Fra 5995 ,- BESTILL 1.1 km Havbad 2,1 km -
Hotel Madeira
BESTILL 0 m Havbad 1,5 km - -
Hotel Pestana Casino Park
Fra 6795 ,- BESTILL 400 m Havbad 400 m
Hotel Jardíns d'Ajuda
Fra 5395 ,- BESTILL 2,8 km Havbad 500 m
Florasol leiligheter
Fra 4995 ,- BESTILL 2,5 km Havbad 1 km -
Eden Mar leiligheter
Fra 7295 ,- BESTILL 2 km Havbad 1 km
Pestana Grand Ocean Resort Hotel
Fra 7645 ,- BESTILL 3 km Havbad 500m
Musa d'Ajuda Leiligheter
Fra 5095 ,- BESTILL 2,9 km Havbad 600 m
The Cliff Bay
BESTILL 1,7 km Havbad 100 m
Hotel Porto Santa Maria
BESTILL 100 m 100 m - -
Hotel Quinta da Bela Vista
Fra 9695 ,- BESTILL 2,5 km Havbad 3 km -
Madeira Fly & Drive
BESTILL - - - - -
Hotel Meliã Madeira Mare
Fra 6795 ,- BESTILL 2,5 km -
Hotel Casa Velha do Palheiro
Fra 8095 ,- BESTILL Funchal 7 km 5 km Praia de São Tiago -
Atlântida leiligheter
Fra 5495 ,- BESTILL 0 m 1,5 km - - -
Hotel Quinta das Vistas
Fra 7495 ,- BESTILL 1,5 km 3,2 km - havbad 3,5 km -
Hotel The Vine
Fra 8195 ,- BESTILL 0 m Havbad 1,5 km -
Hotel Alto Lido
Fra 5995 ,- BESTILL 2,5 km 800 m (havbad)

Monte

Hotel Quinta do Monte
Fra 6695 ,- BESTILL 4 km 4 km -

Porto Santo

Kombinasjon Porto Santo og Madeira
Hotel Porto Santo og Hotel Madeira
BESTILL - - - - - -
Kombinasjon Porto Santo og Madeira
Leiligheter Luamar og Florasol
BESTILL - - - - - -
Kombinasjon Porto Santo og Madeira
Pestana Porto Santo og Pestana Grand Ocean
BESTILL - - - - - -
Hotel Pestana Porto Santo
BESTILL 2,5 km 0 m

Ribeira Brava

Hotel Do Campo
BESTILL 18 km Funchal - -

Santa Cruz

Vila Gale Santa Cruz
Fra 6695 ,- BESTILL 18 km Funchal 50 m

Santo da Serra

Hotel Enotel Golf
Fra 5995 ,- BESTILL 300 m (lokalt sentrum) 7,5 km (Machico) -
Hotel Porto Bay Serra Golf
BESTILL 500 m (lokalt sentrum) 7 km (Machico) -
Steng
Hjelp ved bestilling:
Tlf: 22 47 73 10
Fax 22 47 73 11
E-post: ferie@solia.no
  Åpningstider butikk, postadresse 
Telefontider:
Mandag-Fredag 9:00-17:00

 


 

 
Vennligst velg reisemål og sted.
Det er ikke mulig å bestille for flere enn 8 personer om gangen.
[Missing text /general/livechat/status for nb-NO][Missing text /general/livechat/open for nb-NO]Steng
country:
destination: